Boeken

De afgelopen jaren werkte ik mee aan verschillende boeken. Hieronder lees je meer over deze projecten. 

Talent van morgen

 

In 2015 volgde ik Bart Heuvingh al enige tijd op sociale media en via zijn website. Ik vond het interessant wat hij als topsportbegeleider bij AZ deed: talenten ontwikkelen door een groeimindset bij ze te stimuleren. Op een dag belde ik hem op: ‘Lijkt het je wat om een boek te schrijven over dit onderwerp?’ Die plannen had hij wel, maar hij gaf ook aan beter te kunnen spreken en coachen dan schrijven. Samen zijn we eraan begonnen: Bart kwam met de inhoud, ik schreef het op. Inmiddels is er van Talent van morgen, dat wordt uitgegeven door Arko Sports Media, een tweede druk. Binnenkort wordt het boek vertaald in het Engels.

Kickstart jouw carrière

 

Geert Hidding volgde het proces met Bart op de voet, niet in de laatste plaats omdat hij zelf ook al enige tijd de wens had een boek te schrijven. Geert zag te veel studenten ‘een willekeurige ladder opklimmen’, zoals hij het noemt: een richting opgaan zonder precies te weten wat ze nou eigen willen worden. Daarom schreef hij met mijn hulp Kickstart jouw carrière, een praktisch boek voor studenten dat ze een snelcursus geeft in wat ze graag willen worden. Dit boek heeft Geert uiteindelijk gebracht bij wat hij nog leuker vindt om te doen: het coachen van ambitieuze professionals.

Pippie, Pappie en Poppie

 

Toen Geert Hidding zelf begin twintig was, liet hij zich coachen door een naamgenoot: Geert Kamps. Toen het boek uit was, was Geert Kamps de eerste die het las. Ook hij speelde al enige tijd met de gedachte een boek te willen schrijven. Niet gerelateerd aan zijn werk als coach, maar als bijzonder cadeau voor de tiende verjaardag van zijn zoon. Al sinds Geert klein is, vertelt hij zelf verzonnen verhalen over de drie kabouters Pippie, Pappie en Poppie. Van die verhalen heb ik er samen met Geert tien uitgewerkt. De prachtige illustraties van Joost Keers maken het boek helemaal af.

Wonderkind van duizend geboden

 

Begin 2018 kreeg ik een mailtje: of ik Hillebrand wellicht kon helpen met een boek over het zwanger worden, de zwangerschap en de bevalling van zijn vriendin Annemieke. Hillebrand wilde alles nog eens schrijvend doorlopen, zijn zoon een boek bieden waarin het hele verhaal wordt verteld én de mensen om hem heen informeren over dit heftige proces. Hij liet slechts dertig boeken drukken (voor vrienden en familie), maar de reacties waren dusdanig positief dat hij besloot een uitgever te zoeken. Het boek verschijnt binnenkort bij uitgeverij Boekscout. Zij gaven aan voor de derde keer in twee jaar tijd een foutloos boek aangeleverd te hebben gekregen.

Work in progress

 

Ondertussen zitten er nog wat andere boeken in de pijplijn. Sportpsycholoog Kelly Dekker schrijft met mijn hulp een boek over de methodiek Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor high performers. Ik assisteer Arjen Banach  met het schrijven van een boek over het creëren van energieke organisaties. En er verschijnt over een paar maanden een voetbalboek met trainingsvormen dat wordt uitgegeven door De Voetbaltrainer (Eisma Media Groep).